Megölte idomárját egy korcsolyázó medve Kirgizisztánban

Vágólapra másolva!
Hirtelen megvadult és rátámadt idomárjára az Orosz Állami Cirkusz egyik idomított, korcsolyázó medvéje a kirgizisztáni Biskekben. A cirkusz igazgatója meghalt, egy másik, a segítségére siető alkalmazott életveszélyesen megsérült. Az állatot a rendőrök lelőtték.
Vágólapra másolva!

Korcsolyázó medve ölt meg egy embert és sebesített meg életveszélyesen egy másikat csütörtökön Kirgizisztán fővárosában, Biskekben egy cirkuszban. A tragédia a közép-ázsiai országban turnézó híres Orosz Állami Cirkusz Medvék a jégen nevű produkciójának próbáján, a jégen történt. Az idomárja által pórázon vezetett, korcsolyát viselő ötéves medve egy ponton minden látható ok nélkül rátámadt a férfira, Dmitrij Potapov cirkuszigazgatóra, akinek gyakorlatilag letépte az egyik lábát. A férfi a gyors orvosi segítség ellenére a helyszínen életét vesztette.

Egész testén életveszélyes sérüléseket szenvedett a cirkusz egy másik alkalmazottja is, aki a megtámadott igazgató segítségére sietett: a 29 éves Dmitrij Popov válságos állapotban fekszik az egyik biskeki klinikán. A megvadult medvét a helyszínre érkező rendőrök habozás nélkül lelőtték.

Oroszország és a volt Szovjetunió más utódállamainak tágas, gyéren lakott területein gyakran előfordul, hogy medve támad emberre, de a cirkuszokban, ahol sok idomított medvét használnak, rendkívül ritka az ilyen baleset. Kirgizisztánban azonban nem először okozott halált orosz medve: 2002-ben egy másik állat, amelyet Oroszország adott kölcsön a biskeki állatkertnek, halálosan megsebzett egy kisfiút, aki megpróbálta megsimogatni. A medve agresszivitását akkor szakemberek azzal magyarázták, hogy az állat súlyosan éhezett.