Elengedték a párizsi túszokat

Vágólapra másolva!
Egy fegyveres csoport túszokat ejtett Párizs külvárosában egy bevásárlóközpontban. A túszokat több óra után engedték el, két embert letartóztattak.
Vágólapra másolva!

Túszokat ejtettek egy Párizs külvárosában lévő bevásárlóközpontban - írja a BBC. A Párizs északi részén lévő Sevran városrészben fegyveresek próbáltak meg kora reggel kirabolni egy helyi Lidl áruházat. Miután a betörők észrevették, hogy a környéken rendőrök járőröznek, bennragadtak az üzletben, a reggeli nyitáskor pedig túszul ejtették a munkába érkező dolgozókat. Az alkalmazottak elmondása szerint az áruházban elrejtett berendezésekkel riasztották a rendőrséget.

Először hat túszt tartottak fogva, majd hármat engedtek szabadon, kora délutánra végül mindenki kiszabadult. Az AFP hírügynökség szerint két túszejtőt megbilincseltek és letartóztattak.

Forrás: AFP



A rendőrség később megerősítette: ketten voltak a túszejtők, mindkét személyt letartóztatták. Egyiküknél, egy 25 éves férfinál egy Beretta típusú pisztolyt és könnygázt találtak. Sem a rendőrség, sem a túszejtők nem lőttek.

Michel Lemblé, a Lidl humánpolitikai igazgatója szerint a túszoknak nem esett bántódásuk, velük jelenleg pszichológusok foglalkoznak. Egyikőjük az áruház igazgatója, négyen az üzlet alkalmazásában állnak, a hatodik személy pedig az épület takarításával megbízott cég dolgozója.