Zavargás tört ki a siralmas lakásviszonyok miatt Algírban

Vágólapra másolva!
Kedd éjszaka is folytatódtak a hétfőn kirobbant zavargások Algír munkások lakta külvárosában. A könnygázzal és vízágyúval oszlató rendőrök és a lakásviszonyok ellen tiltakozó rendbontók összecsapásaiban legalább ötvenen megsérültek.
Vágólapra másolva!

Algír egyik, főként munkások lakta külvárosában, El Madaniában két napja tartanak a zavargások. A rendbontók és a rohamrendőrök összecsapásaiban legalább ötvenen megsebesültek, köztük kilenc rendőr. A mintegy négyszáz kivezényelt rendőrt kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták, ők pedig könnygázzal és vízágyúkkal oszlattak.

A zavargások hétfő éjjel kezdődtek. A tüntetők a munkásnegyed siralmas lakáskörülményei ellen tiltakoznak, és azt követelik, hogy a hatóságok vegyék föl őket arra a listára, amelyen az új lakásra jogosult emberek nevei szerepelnek - írja a BBC. Az egyik, magát Hichemnek nevező tiltakozó azt állította: egyes otthonokban akár 14-en is összezsúfolódnak, úgy, hogy egyszerre nem is tudnak mindnyájan aludni. "Néhány fiatal srác az egész éjszakát az utcán, drogozva tölti, csak hogy a testvérei aludhassanak. Nem fogjuk abbahagyni a tiltakozást" - mondta.