Boszorkánynak kikiáltott nőket kínoztak Indiában

Vágólapra másolva!
Országos felháborodást váltott ki Indiában egy videófelvétel, amely boszorkánynak kikiáltott asszonyok megkínzását mutatja. Az eset helyszínére azóta fegyveres rendőröket vezényeltek, az öt nőt pedig védelem alá helyezték.
Vágólapra másolva!

Kegyetlenkedtek egy indiai faluban öt nővel, akiket a helyi lelkész boszorkánynak kiáltott ki - írja a BBC. Az asszonyokat vasárnap reggel hurcolták ki a falu játszótérre, ahol több százan gyűltek össze. A nőket megverték, arra kényszerítették, hogy meztelenül sétáljanak, és emberi ürüléket etettek velük. A nézők közül senki sem sietett a nők segítségére - mondta a BBC-nek egy helyi rendőrtiszt.

A helyi tudósítók szerint Indiában megszokott a boszorkánynak tartott nők kínzása, de ritkaság, hogy a történtekről videófelvétel is készüljön, és a televíziókban bemutatott képsorok most botrányt okoztak országszerte. A helyi rendőrség szerint az asszonyok muszlim özvegyek voltak. A rendőrség tizenegy falubeli - köztük hat nő - ellen indított eljárást, négy embert le is tartóztattak. Az eset óta fegyveres rendőröket vezényeltek a faluba, az áldozatokat pedig rendőri védelem alá helyezték.

A falusiak hite szerint élnek köztük olyanok, akiket megszállt a szentlélek, és ezért képesek azonosítani azokat, akik boszorkánysággal foglalkoznak. Indiában emberek százait - főként nőket - ölnek meg, mert a szomszédaik azt gyanítják, hogy boszorkányok, akik rontást hoznak rájuk. A gyilkosságok mögött azonban nem mindig a babona áll, egyes esetekben az áldozatokat, főként az özvegyeket valójában vagyonuk miatt támadják meg.