Vágólapra másolva!
A szerb rendőrség büntetőfeljelentést tett pénteken Boris Tadic köztársasági elnök, Snezana Samardzic-Markovic sportminiszter és két sportvezető ellen, akik a tiltás ellenére alkoholt fogyasztottak a belgrádi futballstadionban a Románia ellen 5-0-ra megnyert világbajnoki selejtező után.
Vágólapra másolva!

A vb-részvételt érő diadalt követően a díszpáholyban helyet foglaló vendégek pezsgővel koccintottak, noha a törvényi előírás szerint a sportrendezvények alatt egy kilométeres körzetben nem szabad szeszesitalt forgalmazni. A büntetés legfeljebb 650 eurónak megfelelő összeg vagy 60 napi elzárás lehet.

"Ha megszegtem a törvényt azzal, hogy elfogadtam a poharat, akkor természetesen viselem a következményeket, és befizetem a bírságot" - jelentette ki az államfő.

Szurkolói csoportokat tiltanak be

A hírhez kapcsolódik, hogy Szerbiában pénteken 14 szurkolói csoport betiltását kezdeményezte az állami főügyész, miután Belgrádban nemrégiben szerb drukkerek megtámadtak egy francia szurkolót, Brice Tatont.

A szeptember 17-én többek között súlyos fejsérülést szenvedő franciát hosszasan ápolták a szerb főváros egyik kórházában, de életét már nem tudták megmenteni. A mostani tilalom vonatkozik a Partizan drukkereire is, akik között a Taton elleni támadás tetteseit sejtik a hatóságok.