Magyar gyereket kényszerítettek prostitúcióra Olaszországban

Vágólapra másolva!
Rendőrök szabadítottak ki Olaszországban egy utcai prostitúcióra kényszerített magyar gyereket. A lányt elrablói és futtatói 18 évesnek hazudták, miközben még csak vasárnap tölti be a 15-öt.
Vágólapra másolva!

Elrablói által prostitúcióra kényszerített magyar kislányt szabadított ki Vicenzában az olasz rendőrség. A vicenzai hatóságok szombaton közölték, hogy a saját elmondása szerint 14 éves kislányt Magyarországon rabolták el, és úgy kényszerítették arra, hogy az országút mentén kínálja magát, hogy hamis okmányaiban 18 évesnek tüntették fel.

A magyar lánynak néhány napja sikerült telefonon felhívnia anyját, aki mindezt jelezte a magyar rendőrségnek. A kislány annyit mondott el édesanyjának, hogy Vicenzában van, s egy nagy kék házban tartják, már hónapok óta prostitúcióra kényszerítik.

A vicenzai rendőrséget az Interpol értesítette a lányról. Az olasz rendőrök megkapták azt a telefonszámot, amelyről a lány az anyját hívta, és ügyészi utasításra megfigyelés alá vették a mobilt. Hamarosan be is mérték a készüléket Treviso és Mestre között: a kislány megint az utcán dolgozott. A rendőrök rátaláltak, bevitték a kapitányságra és kihallgatták.

A kislány - aki vasárnap tölti be a 15. életévét, és hamarosan újra találkozhat családjával - vallomása alapján beazonosították a vicenzai Creazzóban azt a villát ahol fogva tartották. A nyomozás még folyik az ügyben.