Élve előkerült az elszabadult ballonban keresett kisfiú

Vágólapra másolva!
Coloradóban elszabadult csütörtökön egy házilag barkácsolt, léghajóhoz hasonló szerkezet. A hatóságok sokáig azt hitték, benne volt egy hatéves kisfiú is, aki után keresést indítottak, miután a repülő alkalmatosság üresen került elő. Később kiderült: a gyerek nem volt a ballonban, a házuk padlásán volt.
Vágólapra másolva!

Megtalálták azt a hatéves kisfiút, akiről azt hitték: elragadta egy elszabadult légballon az Egyesült Államokban, Coloradóban - írja a CNN a hatóságokra hivatkozva. A kisfiúról úgy tudák, hogy belemászott a kísérleti repülő alkalmatosságba, amelyet a szülei építettek, és az elrepült vele. A gyereket végül a család házának padlásán, egy dobozban találták meg. A megyei seriff, Jim Alderman újságíróknak azt mondta: a fiú mindvégig ott rejtőzött.

Korábban a kisfiú egyik rokonának elmondása alapján feltételezték, hogy a kisfiú a ballonban volt, mikor az elszabadult. A gyerek rokona ugyanis azt mondta: látta, amint a kisfiú belép a kosárba, mielőtt a ballon felszállt. Feltételezték, hogy kisfiú eloldozta a szerkezetet rögzítő köteleket. Mivel a szerkezeten az ajtó nem volt bezárva, tartani lehetett tőle, hogy a gyerek kiesett.

A héliummal működő, csészealj alakú ballon keleti irányba tartott. A repülő alkalmatosság eredetileg a kisfiú családja házának udvarán volt kikötve Fort Collinsban. A léghajó végül Prospect Springsben, Colorado Springs közelében landolt. A BBC szerint több mint hetven kilométert tett meg a levegőben. A 9news.com nevű, coloradói hírportál szerint a szerkezet lágyan ért földet. A hatóságok kutatást indítottak a kisfiú után, mikor nem találták a leszállt ballonban.

A seriffiroda közlése szerint a szerkezet hat méter hosszú és másfél méter magas. "A ballon alja különlegesen vékony furnérlemezből készült, és semmiféle ütközést sem bírna ki" - mondta korábban Erik Nilsson, a megyei katasztrófavédelmi vezetője. A hatóságok szerint a szerkezet körülbelül 2100 méteres magasságban lebeghetett a föld felett.

A kisfiú szülei tudományrajongók, és szerepeltek az ABC televízió Feleségcsere című műsorának 100. adásában márciusban. Az ABC honlapján az olvasható a szülőkről, hogy tudományos kísérleteknek szentelik az idejüket, többek közt földönkívülieket keresnek, és építenek egy repülő csészealjat, hogy viharok középpontjába küldhessék.

A család szomszédja szerint a légi szerkezetet eredetileg arra tervezték, hogy körülbelül hatméteres magasságban lebegjen, és nem arra szánták, hogy embereket szállítsanak vele. A szomszéd azt mondta: nagyszerű családról van szó, akik persze egy kissé furcsák. "Viharvadászok, tornádókat, hurrikánokat, ilyesmiket üldöznek" - tette hozzá.