Kiszabadították a túszokat Pakisztánban

Vágólapra másolva!
A pakisztán biztonsági erők visszafoglalták a táliboktól a hadsereg Ravalpindiben lévő főhadiszállását. A túszok nagy többségét kiszabadították, de vannak áldozatok is.
Vágólapra másolva!

Megostromolta a pakisztáni hadsereg vasárnap hajnalban a Ravalpindiben lévő főhadiszállást, és kiszabadította a túszok nagy részét, akiket tálib fegyveresek több mint tizennyolc órán át tartottak fogva. A BBC szerint több mint 40 túszt sikerült kimenteni a főváros közelében található főhadiszállásról, három túsz és legalább négy terrorista azonban életét vesztette. Az egyik túszejtőt élve fogták el.

Korábban hírügynökségek a katonaság szóvivőjére hivatkozva 22, 25, majd 30 túsz kiszabadításáról számoltak be. A kimentett foglyok között vannak polgári alkalmazottak is, de többségük katona. A ravalpindi támadás és túszmentés mérlege rendkívül súlyos: összesen 19 emberéletet követelt, nyolc katonáét, három túszét és nyolc támadóét.

A túszokat egy szobában őrizték, egy robbanószerrel megrakott mellényt viselő fegyveres ügyelt rájuk. A hadsereg kommandósai azonban gyorsan cselekedtek, még az előtt lelőtték a férfit, hogy működésbe hozhatta volna a pokolgépet. Abbasz szerint három túsz életét az ostrom megindítását követően ellenállást tanúsító tálibok lövései oltották ki.

Ez a harmadik jelentős pakisztáni terrorcselekmény a héten, miközben a kormány a napokban jelentette be, hogy hamarosan offenzívát indít az iszlamista szélsőségesek ellen az Afganisztánnal határos, hegyektől szabdalt Dél-Vazirisztánban, amelyet támaszpontként használnak támadásaikhoz.