Meghalt a Boyzone 33 éves énekese

Vágólapra másolva!
Holtan találták Stephen Gately-t, a Boyzone 33 éves énekesét a spanyol Mallorca szigetén.
Vágólapra másolva!

Stephen Gately énekest holtan találták mallorcai szobájában, a halál szombaton következhetett be - adta hírül a Times Online.

A hírt a zenekar is megerősítette, a banda honlapján tragikus halálesetről lehet olvasni. A szájt azt is közolte, hogy Gately partnerével, Andy Cowles-zel tartózkodott a spanyol szigeten. Az ír Boyzone tavaly novemberben jelentette be, hogy egy koncertkörúttal visszatér a koncerttermekbe.

A BBC úgy tudja, hogy Gately egyszerűen lefeküdt aludni, és reggel nem ébredt fel. "Teljesen sokkos állapotban vagyok. Hétfőn még együtt voltunk egy díjátadási ünnepségen. Nem nagyon tudjuk, hogy mi is történt" - fogalmazott a Boyzone menedzsere, Louis Walsh a BBC-nek. A banda tagjai bejelentették, hogy Mallorcára utaznak, a szaklapok pedig az ír zene és kultúra hatalmas veszteségéről írnak.

A Boyzone az 1990-es évek sikerbandája volt, ekkor több lemezt adtak el, mint a Take That, a zenekar 2000-ben bomlott fel. Az 1976-ban született Gately nyiltan vállalta homoszexualitását, erről 1999 júniusában számolt be. A Boyzone felbomlása után Gately szólókarrierbe kezdett, és több musicalben és showműsorban is feltünt (például egy jégrevüben, ahol Kristina Lenkóval táncolt).

A Telegraph cikke rámutat, hogy 2000-ben épp Gately volt az, aki elsőként kilépett a csapatból. A 2007-es újjáalakulást a "Back Again... No Matter What" című albummal indították el, erre jött az amúgy nem túl sikeres koncertturné. A tervek között szerepelt az is, hogy az együttes 2010-ben is új lemezt ad majd ki.