Holtan találták a volt japán pénzügyminisztert

Vágólapra másolva!
Tokió otthonában holtan találták a volt japán pénzügyminisztert, Nakagava Soicsit. A rendőrség egyelőre nem tudja, mi okozta a politikus halálát. Nakagava Soicsi idén februárban azután mondott le a kormányban betöltött tisztségéről, hogy ittasnak tűnő viselkedésével botrányt okozott a G7 római konferenciáján.
Vágólapra másolva!

Holtan találták tokiói otthonában Nakagava Soicsi volt japán pénzügyminisztert - jelentették vasárnap a japán hírügynökségek. Az 56 éves politikus azután mondott le, hogy részegen jelent meg a G7 római konferenciáján februárban - írja a BBC. Képviselői posztját is elvesztette, mikor pártja augusztusban elbukta a választásokat.

A rendőrség vizsgálja, mi okozta a politikus halálát - közölte egy rendőrségi szóvivő az AP hírügynökséggel. Japán sajtójelentések szerint arccal lefelé fordulva találták az ágyon, külsérelmi nyomok nem voltak a holttestén.

A BBC tokiói tudósítója szerint a G7-konferencián történt incidens nagy szégyen volt a japán kormány számára. Nakagava utóbb tagadta, hogy részeg lett volna, furcsa viselkedését azzal magyarázta, hogy problémát okozott neki az időátállás a hosszú repülőút után, és megfázás elleni gyógyszert is bevett. Az augusztusi választásokat megelőző kampányában viszont megígérte, hogy felhagy az ivással, választókerületi támogatóival pedig alkohol helyett tejjel koccintott. 25 éven át betöltött parlamenti tisztségét azonban így is elveszítette.