Vágólapra másolva!
Miközben a Ketsana tájfun áldozatainak száma még mindig emelkedik, a nyomában érkező Parma is pusztít. Az újabb trópusi vihar azonban nem követelt eddig annyi emberéletet, mint a Ketsana: eddig 16 ember halt meg miatta a Fülöp-szigeteken. A Parma most a lakosait menekítő Tajvan felé tart.
Vágólapra másolva!

Miközben még mindig nem tudni pontosan, hányan haltak meg a Ketsana miatt, már a Parma nevű tájfun is a térségben tombol. A Parma vasárnapra hagyta el a Fülöp-szigeteket, és sokkal kevesebb áldozatot szedett, mint a Ketsana. Legkevesebb 15 ember halt meg és komoly károk keletkeztek az AP szerint. Két családot is betemetett a földcsuszamlás - írta az amerikai hírügynökség.

A vihar megszakította az áramellátást, tetőket tépett le, fákat csavart ki a legnagyobb sziget, Luzon északkeleti részén. A Ketsana által megtépázott fővárost, Manilát azonban megkímélte a trópusi vihar. A Parma miatt azonban így is tízezreket telepítettek ki a BBC szerint. Szerencsére a tájfun az ország ritkán lakott hegyvidéki területein söpört végig.

A Parma most Tajvan felé tart, ahol megkezdték a lakosság evakuálását a legveszélyeztetettebb Kaohsziung körzetből. Augusztusban egy tájfun emberéletek százait követelte már ezen a területen.

Vietnamban 162-re emelkedett vasárnapra a Délkelet-Ázsián végigsöprő Ketsana tájfun halálos áldozatainak száma - közölte egy hanoi katasztrófavédelmi tisztségviselő. A korábbi adat 99 volt. Vietnamban 13 embert tartanak még mindig eltűntként nyilván, 616-an pedig megsérültek a természeti katasztrófában, amely kedden pusztított az országban.

A Ketsana a Fülöp-szigeteken 293 halálos áldozatot követelt a múlt hét végén, 24 -en Laoszban, 17-en pedig Kambodzsában haltak meg a vihar miatt. Laoszban körülbelül száz embert tartanak nyilván eltűntként.