Vágólapra másolva!
Egy megállapodás alapján 1993-ban félmillió dollárt ígért Samantha Geimernek Roman Polanski a Los Angeles Times szerint. Nem egyértelmű, hogy kifizette-e a pénzt, de egyes jelek arra utalnak, valahogy mégis rendezték az ügyet.
Vágólapra másolva!

Félmillió dollárt ígért Roman Polanski áldozatának 1993-ban, de nem egyértemű, hogy kifizette-e a pénzt - írja a Los Angeles Times. A lap szerint a rendező megállapodást között Samantha Geimerrel, akit 1977-ben megerőszakolt, amikor a lány 13 éves volt.

A megállapodás szerint Polanskinak 1995. október 11-ig kellett volna kifizetnie az összeget, az azonban nem történt meg. A lap szerint később valamiképpen mégis megoldódhatott az ügy. Ezt követően ugyanis Geimer bírósági úton próbált érvényt szerezni a szerződésnek, 1997-ben azonban levelet írt a bíróságnak, melyben azt írta, szeretné, ha engedélyeznék Polanski visszatérést az Egyesült Államokba, és lezárhatják az ügyet börtönbüntetés nélkül.

A Los Angeles Times megkeresésére egyelőre az ügy egyetlen szereplője sem reagált, az illetékes bíróság pedig azt mondta, az ügyről szóló dokumentumokat már megsemmisítették.

A 76 éves rendezőt szombaton vették őrizetbe a 32 éve érvényben lévő amerikai elfogatóparancs alapján Zürichben, ahol a helyi filmfesztivál életmű-díját vette volna át. Jelenleg egy fogházban várja, hogy döntsenek a kiadatásáról. A kaliforniai törvények szerint a kiskorú elleni nemi erőszak bűncselekménye soha nem évül el, Svájcnak pedig élő kiadatási egyezménye van az Egyesült Államokkal.