Vágólapra másolva!
Videofelvételt tettek közzé Gilad Salit több mint három éve elrabolt izraeli katonáról. A képeken látszik, hogy Salit le van fogyva, de semmi nem utal arra, hogy rossz egészségi állapotban lenne. A videóért cserébe Izrael szabadon bocsát 19 palesztin nőt.
Vágólapra másolva!

Izrael elenged 19 fogságban tartott palesztin nőt azután, hogy az izraeli hatóságokhoz videofelvételt juttattak el, amely bizonyítja, hogy a több mint három éve palesztin fogságban tartott izraeli katona, Gilad Salit egészséges - írja a Guardian.

A kétperces felvételen Salit egy szeptember 14-i keltezésű arab újságból olvas, nagyon kicsit járkál, és bár le van fogyva, semmi nem utal arra, hogy rossz egészségi állapotban lenne. Miután a videót megtekintette Gabi Askenazi, az izraeli hadsereg parancsnoka, a felvételt helikopterrel elküldték Salit családjának. Palesztin fogvatartói eddig csak leveleket és hangfelvételeket közöltek Salitról, ez az első képi bizonyíték arra, hogy él.

A Hamász palesztin radikális szervezet korábban közölte, akkor engedik szabadon Salitot, ha cserében több száz, izraeli fogságban tartott palesztint engednek el, de egyelőre nem tudtak megállapodni a részletekről.

Forrás: EPA

Az Izrael által kiválasztott palesztin nők - akiket vasárnap engednek szabadon Gázában - két évnél rövidebb börtönbüntetésüket töltötték Izraelben, és nem volt közvetlen közük izraeli állampolgárok meggyilkolásához. A Guardian szerint több mint 7000 palesztin van izraeli fogságban, közülük 400 vádemelés nélkül.