Megszabadult harapós kutyájától Chirac

Vágólapra másolva!
Depressziós és agresszív lett Jacques Chirac egykori francia elnök ölebe, miután 2007 májusában el kellett hagynia gazdájával együtt az elnöki palotát. Azóta nagyon maga alatt volt, háromszor rátámadt Chiracra, legutóbb hason harapta, ezért elajándékozták.
Vágólapra másolva!

Elajándékozta Sumo nevű kutyáját Jacques Chirac egykori francia államfő, mert a kutya már háromszor megtámadta - írja a BBC. A kistestű máltai terrier hastájékon harapta meg Chiracot párizsi lakásán.

Chirac felesége, Bernadette azt mondta a BBC szerint, hogy a kutyát depresszióval kezelték, miután 2007 májusában kiköltöztek az elnöki palotából. A BBC szerint az Elysee palota elhagyása Chiracot is megviselte, nem találta a helyét eleinte, de a kutya még nehezebben vette a költözést. A palota nagy kertjeihez szokott kutya valóságos vadálattá vált a párizsi lakásban.

Januárban azért kellett kórházba szállítani Chiracot, mert a kutya megharapta egy pontosan meg nem nevezett testrészén. A mostani támadásnál Chirac vérét vette az állat. "Fel akart ugrani újra, hogy még egyet haraphasson" - idézte fel az esetet Bernadette.

A kutyát a BBC szerint egy vidéki farmra szállították.