Egészséges ötvenes volt Michael Jackson

Volt pár gyulladt izülete, a tüdeje elég ramaty állapotban volt, de összességében korának megfelelő egészségi állapotban volt halála előtt Michael Jackson énekes - derül ki boncolási jegyzőkönyvéből. Karját tűszúrások borították, de kábítószer nyomait nem találták meg a szervezetében.

Korának megfelelően egészséges volt Michael Jackson - derült ki a részletes boncolási jegyzőkönyvből. Bár karját tűszúrások nyoma borította, fején és nyakán pedig hegek voltak, Michael Jackson közel sem az a "beteg csontváz" volt, mint aminek a sajtó leírta.

Az énekes egy viszonylag egészséges ötvenéves volt, mielőtt gyógyszer-túladagolásban meghalt - fogalmaz a jelentés, amelyet ugyan teljes egészében nem hoztak nyilvánosságra, az AP amerikai hírügynökség azonban szerzett belőle egy másolatot. Jackson súlya 62 kilogramm volt halálakor, ami még megfelelő érték egy 175 centiméter magas férfinál. Szíve erős volt, nem volt jele érszűkületnek. Veséi és más fontos szervei normálisan működtek.

A zenésznek voltak azért egészségügyi gondjai: ízületi gyulladása volt gerince alsó szakaszán és néhány ujjában, lábartériáiban pedig enyhe szűkület alakult ki. Legrosszabb állapotban tüdeje volt, a boncolási jegyzőkönyv szerint mindkét oldal krónikusan gyulladt és csökkent kapacitású volt - emiatt nehezen kapott levegőt. A tüdő azonban még így sem volt olyan rossz állapotban, hogy közvetlenül vagy közvetve hozzájárulhatott volna az énekes halálához.

Michael Jackson június 25-én gyógyszer-túladagolásban halt meg. Szervezetében propofol nevű anesztéziás szert és más, nyugtató hatású szerek jelenlétét mutatták ki. A boncolás során sem alkohol, sem pedig kábítószerek nyomaira nem bukkantak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK