Kitüntetést kapott a patkányok mészárosa

Vágólapra másolva!
Kilenc hónap alatt 83 450 patkányt ölt meg egy bangladesi földműves, aki egy tévét kapott a kormánytól jutalmul - írja az Independent. A kitüntetett férfi mérget használt, a második helyezett földműves csapdákkal kevesebb mint 38 ezerig jutott.
Vágólapra másolva!

Állami elismerésben részesítették Mokhairul Islam bangladesi földműves munkásságát, aki az Independent szerint több mint 83 000 patkányt ölt meg a saját kezével, és nemzeti mozgalmat indított a rágcsálók kiirtására. A kitüntetést azért kapta, mert tevékenységével védte a helyi földművesek termését és csökkentette az élelmiszer import mértékét.

A 40 éves Islam kilenc hónap alatt végzett a 83 450 állattal Gazipur városában. Hogy bizonyítani tudja nagyszabású teljesítményét, az állatok farkait összegyűjtötte. "Nagyon örülök ennek a megtiszteltetésnek" - mondta, miután átvette az elismeréssel járó televízió készüléket. "Sosem gondoltam volna, hogy a kormány ilyesmiért kitüntetést ad" - mondta az 500 földműves és állami hivatalnokok előtt tartott ceremónián.

Az Independent szerint Banglades évi 3 millió tonna élelmiszert importál, a helyi földművelésügyi minisztérium pedig legalább 1,5 millió tonnára teszi a rágcsálók által elpusztított élelmiszer mennyiségét.

Islam a saját bőrén érezte, hogy hasznos megfékezni a patkányokat. Ő főleg mérget használt és olyan hatékony volt, hogy a korábbi 33-ról 30 zsákra tudta csökkenteni a farmján lévő állatok takarmányát, ugyanis a megtizedelt patkányok nem tudtak olyan sok eledelt ellopni tőle. A patkányirtó verseny második helyezettje csapdákat vetett be, de 38 ezer áldozatig sem jutott el. Továbbra is irtani fogom őket - mondta Islam az ünnepség után.