Szexéhségről, hazugságokról mesél Berlusconi felesége

Vágólapra másolva!
Könyvben árulja el Veronica Lario, miért akar elválni férjétől, Silvio Berlusconi olasz kormányfőtől. A nőnek elege van férje sikamlós nőügyeiből és hazugságaiból, de nem zárta ki annak lehetőségét, hogy támogassa Berlusconit, amennyiben az kezelteti szexéhségét.
Vágólapra másolva!

Első alkalommal fedte fel Veronica Lario, Silvio Berlusconi olasz kormányfő második felesége, hogy miért akar elválni a politikustól. A nő 19 éve házasodott össze Berlusconival, akinek nőügyei többször bekerültek az utóbbi időben az olasz és a nemzetközi sajtóba (a politikus botrányairól, és ezek következményeiről itt olvashat összefoglalót).

A nő egy szerdán megjelent riportkönyvben beszél dühéről és fájdalmáról, amelyet férje okozott neki. Ez az első alkalom, hogy elárulja, ő hogyan élte meg a májusban bejelentett váláshoz vezető időszakot.

Lario azt mondja, azért adta be a válókeresetet, mert férje áprilisban hazudott neki, amikor azt mondta, azért utazik Nápolyba, mert szemétszállítási ügyben van fontos találkozója. Valójában Noemi Letizia fehérneműmodell 18. születésnapi partijára ment. Az ott készült képek bejárták a sajtót, a modell nyilatkozataiban pedig azt állította, már többször is találkozott Berlusconival, akit csak papaként emlegetett, és aki politikusi karriert ígért neki. Berlusconi tagadta, hogy intim kapcsolatba került volna a fiatal nővel.

"A legjobb megoldás a válás. Nem tudom, hogyan szereztem ehhez erőt és hitet. Akárhogyan is, ő miatta jutottam idáig. Évekig kellett volna ezt tűrnöm, de ez lehetetlen" - mondta Lario a riportkönyv készítőjének, Maria Latella újságírónak. Arra a kérdésre, hogy miért nem beszéli inkább meg a dolgot férjével, Lario azt válaszolta, nem teheti, mert Berlusconi sokadszorra is csak hazudna. "Nem tudom megakadályozni, hogy nevetségessé tegye magát a világ előtt" - idézte a brit Times a könyvet, amelyből több részleltet is leközölt az olasz Corriere della Sera.

A könyv szerint Berlusconi belső köre azt tanácsolta neki, hogy támogassa férjét, aki egy klinikán kezeltetné szexéhségét. A nő nem zárta ki, hogy utóbbi esetben Berlusconi mellé áll.

A könyvben szó esik Berlusconi legidősebb lányáról, Barbaráról is, aki állítólag azzal fenyegette apját, hogy megszakítja vele a kapcsolatot, amikor a kormányfő érdekeltségébe tartozó újságok anyját bíráló írásokat kezdtek közölni, miután a nő bejelentette, hogy elválik.

A BBC szerint Berlusconi eközben azt tervezi, hogy elmegy egy különleges megbánó misére, amelyet a földrengés sújtotta L'Aquilában tart egy vatikáni bíboros pénteken. A misét minden évben megtartják azok számára, akik feloldozást szeretnének kapni bűneikért.