Bravúros szökéséről mesélt egy francia ügynök

Vágólapra másolva!
Megszökött szomáliai emberrablók fogságából az a francia titkos ügynök, akit júliusban raboltak el iszlám szélsőségesek. A férfi a BBC-nek azt állította: azért sikerült megszöknie, mert elaludtak az őrei.
Vágólapra másolva!

Megszökött radikális iszlamisták fogságából Szomáliában szerdán egy francia titkos ügynök - írja a BBC.

Marc Aubriere a BBC-nek szökése után azt mondta: harc nélkül sikerült kereket oldania, kihasználta, hogy elrablói aludtak. A férfi azt állította: a szökés után öt órát gyalogolt, mire sikerült a szomáliai elnöki palotába bemenekülnie.

A férfit egy másik ügynökkel együtt júliusban rabolták el a szomáliai főváros Mogadishu egyik szállodájából. A két ügynök biztonságpolitikai tanácsadóként segítette az iszlám lázadókkal harcoló ideiglenes szomáliai kormányt. A másik francia ügynök jelenleg is az emberrablók fogságában van.

Korábbi híradások arról szóltak, hogy Aubriere szökés közben végzett három elrablójával, ő azonban ezt tagadta. "Az egész éjszaka történt, az őrök nagyon fáradtak és álmosak voltak. Nem öltem meg, és nem sebesítettem meg senkit szökés közben" - mondta a BBC-nek a férfi. A francia külügyminisztérium az erőszak alkalmazása mellett azt is tagadta, hogy váltságdíjat fizettek volna az emberrablóknak.