Vágólapra másolva!
A WHO nyugat-csendes-óceáni regionális vezetője szerint a H1N1  újabb robbanására lehet számítani. A szervezet vezetője nem tudta megmondani, túlvagyunk-e már a járvány legrosszabb részén.
Vágólapra másolva!

"Nem tudom megmondani, hogy túl vagyunk-e már a legrosszabbon, vagy még csak most jön a H1N1 második hulláma" - mondta Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője az Associated Press tudósítása szerint. Chan szerint fel kell készülni minden elképzelhető meglepetésre, közte a vírus véletlen mutálódására, és a fertőzés terjedésének új hullámaira is.

A WHO nyugat-csendes-óceáni regionális vezetője szerint a kór újabb robbanására lehet számítani, a közösségeknek pedig fel kell készülniük arra, hogyan kezeljék a járványt. A WHO becslései szerint a következő két évben 2 milliárd ember, az emberiség egyharmada kaphatja el az új típusú influenzát.

A járvány április kitörése óta mintegy 1800 ember vesztette életét a H1N1-es vírus miatt. A legtöbben Amerikai déli és északi részén fertőződtek meg. Mára azonban a világ több mint 170 országát elérte a betegség, ami miatt a WHO júniusban globális járványnak minősítette az új típusú influenzát.