Videón magyarázkodik Michael Jackson orvosa

Vágólapra másolva!
"Mindent megtettem, amit tehettem" - üzente a Youtube videomegosztón Conrad Murray, Michale Jackson orvosa. Bár a hatóságok hivatalosan nem nyilatkoznak arról, mi okozta a popsztár halálát, korábban már átkutatták Murray lakását és rendelőit. Az amerikai média szerint a nyomozók úgy vélik: Murray erős altatószert adott be Jacksonnak, nem sokkal halála előtt.
Vágólapra másolva!

Videoüzenetet tett közzé a YouTube videomegosztón Conrad Murray, a június 25-én elhunyt Michael Jackson orvosa. Az egyperces, az orvos ügyvédei szerint a texasi Houstonban rögzített felvételen az orvos köszönetet mond azoknak, akik telefonhívásokkal és emailekkel jelezték, hogy támogatják, de utal az énekes halálával kapcsolatos állítólagos felelősségére is.

"Megtettem mindent, amit tehettem. Az igazat mondtam, és hiszek benne, hogy az igazság győzedelmeskedni fog" - mondja Murray a felvételen. A kardiológus azzal indokolja eddigi hallgatását, hogy fél válaszolni telefonhívásokra vagy használni az emailjét. Azt üzeni pácienseinek és barátainak, hogy megkapta az üzeneteiket, és nagyon köszöni a támogatást.

Murray ott volt Michael Jackson Los Angeles-i házában a halála napján. Az énekes halála miatt nyomozó rendőrök korábban már házkutatást tartottak az orvos házában, iletve Las Vegas-i és houstoni klinikáin. A CNN rendőrséghez közeli forrásra hivatkozva azt közölte: a nyomozók szerint ő írt fel és adott be Jacksonnak egy Propofol nevű szert, amit általában kórházban használnak műtéti altatáshoz.

Conrad Morray üzenete

Bár már elkészült Michael Jackson boncolási jegyzőkönyve, a Los Angeles-i halottkém hivatala mindaddig nem hozza nyilvánosságra a részleteket - beleértve a többhetes toxikológiai vizsgálat eredményeit - amíg a rendőrségi vizsgálat tart. Murray ügyvédei szerint védencük ártatlan.