Három embert megölt egy lövöldöző német férfi

Vágólapra másolva!
Három ember meghalt és több megsérült egy házassági vita miatt a németországi Schwalmtalban. Egy férfi a háza előtt lövöldözni kezdett, majd bezárkózott. A támadót a rendőrök elfogták.
Vágólapra másolva!

Vérfürdőbe torkollt egy családi dráma kedden Németországban, a Düsseldorfhoz közeli Schwalmtalban, ahol egy férfi lövöldözni kezdett. A rendőrség késő esti közlése szerint hárman meghaltak, egy ember súlyosan megsérült. Korábban a német lapok négy halottról számoltak be.

Egy 50 év körüli, válás előtt álló férfi a családi háza előtt kezdett lövöldözni a nyílt utcára majd bezárkózott a házba, ahol rajta kívül még hat ember volt.

A rendőrséget délután fél öt tájban riasztották a lövéseket és kiabálást halló szomszédok. Több mint kétszáz különlegesen kiképzett rendőr vette körül a házat és lezárta a környéket. Este nyolc körül megrohamozták a támadót, akit sértetlenül megadta magát.

A rendőrök a házban két halottat találtak, egy lelőtt ember a ház előtt feküdt. A Spiegel című lap internetes kiadása szerint a halottak nem családtagok. Egyelőre nem lehet tudni, miért kezdett lövöldözésbe a férfi, a rendőrség szerint családi drámáról van szó - írta a Spiegel. Három embernek sikerült kimenekülnie a házból, amikor a férfi lövöldözni kezdett.

Ellentmondásos hírek jelentek meg arról, hogy a férfi ejtett-e túszt: a Rheinische Post nevű lap szerint a férfi egy tizenkét éves gyereket tartott fogva, míg a Spiegelnek a rendőrség szóvivője azt mondta, hogy nem ejtettek túszul senkit.

Az eddigi értesülések szerint a házat a férfi válása miatt el kell adni vagy kényszerárverésre kell bocsátani. A rendőrség szerdán közöl részleteket az esetről.