Azonosították az egyik londoni ékszerrablót

Vágólapra másolva!
Áttörést értek el az augusztus elején történt londoni ékszerrablás ügyében nyomozó rendőrök: a DNS-minták alapján azonosították legalább az egyik elkövetőt. Korábban elfogták ugyan a 40 millió font értékű ékszert zsákmányoló rablók két segítőjét, de az egymillió fontos nyomravezetői díj ellenére sem tudtak közelebb kerülni a bandához.
Vágólapra másolva!

A DNS alapján már legalább egy tagját azonosították a rendőrök annak a bűnbandának, amely augusztus 6-án 40 millió font (12,5 milliárd forint) értékben rabolt ékszereket egy londoni Graff üzletéből- írta a Times. A DNS-vizsgálatokat a nyomozók azokon a mintákon végezték el, amelyeket a rablók által meneküléshez használt BMW-ből vettek. Új fejlemény az is, hogy a rendőrök találtak egy kiégett Volkswagent is, amelyről úgy gondolják, a rablók használhatták.

A napilap értesülései szerint ez áttörést jelent a Scotland Yard különleges bűnügyi osztaga, a Flying Squad számára. A nyomozók úgy gondolják, közelednek a bandához, amelyről korábban hiába próbáltak információkat szerezni az alvilági kapcsolataiktól: az egymillió fontos vérdíj ellenére is mindenütt hallgatásba ütköztek.

Augusztus 6-án két jól öltözött, londoni akcentussal beszélő férfi sétált be az ékszerüzletbe a londoni New Bond utcában. Fegyverrel kényszerítették az alkalmazottat, hogy 43 különböző ékszert - amelyeken összesen 1500 gyémánt található - egy táskába pakoljon. A rablók egy BMW-vel menekültek, egy eladót kirángattak az üzletből. Egy lövés is eldördült, de senki nem sebesült meg. A rablók a nagy sietség miatt a helyszínen felejtettek egy töltött fegyvert.

A biztonsági kamerák felvételei alapján kiderült, hogy a két férfi két nappal a rablás előtt már járt a boltban. A rablás előtt az elkövetők smink és hajfesték segítségével változtatták el a vonásaikat, hogy idősebbnek nézzenek ki. A rendőrség már korábban őrizetbe vett két sminkest, akik a gyanú szerint segítettek az ékszerrablóknak.