H1N1: 400 halottja van a járványnak Argentínában

Vágólapra másolva!
Csaknem 800 ezer ember betegedett meg április óta az új típusú influenzától Argentínában, a járványnak több mint 400 halálos áldozata van. Portugáliában is gyorsan terjed a vírus, egy nap alatt majdnem 150 megbetegedést regisztráltak.
Vágólapra másolva!

Már 404 halálos áldozata van az új típusú influenzának Argentínában, számuk egy hét alatt 47-tel nőtt - közölte az egészségügyi minisztérium. A dél-amerikai ország a második a világon az Egyesült Államok után, amelyben a legtöbb áldozatát szedte a H1N1 jelű vírus. Ott 436 megerősített haláleset történt. Argentínában április óta csaknem 800 ezer ember betegedett meg.

Az utóbbi 24 órában 149 ember betegedett meg az új típusú influenzában Portugáliában, így 884-re nőtt azoknak a száma az ibériai országban, akik a járvány májusi kezdete óta megfertőződtek a H1N1 jelű vírustól - közölte csütörtök este a lisszaboni egészségügyi minisztérium.

A betegek közül tizenegy embernek súlyos annyira az állapota, hogy kórházban kell ápolni. Portugáliában egyelőre nincs halálos áldozta a betegségnek - tette hozzá a tárca, hozzátéve, hogy a megbetegedések hirtelen megugrásának az az oka, hogy a nyári időszak alatt sok tömegrendezvényt tartanak.