Telefonált a légiirányító a Hudson feletti balesetnél

Vágólapra másolva!
Kirúgtak két légiirányítót az Egyesült Államokban, mert "elfogadhatatlanul viselkedtek" a Hudson folyó feletti légibaleset előtt. Egyikük a barátnőjével telefonált, és inkább lepasszolta a gépek követését egy kisebb reptérnek. Ezt követően ütközött össze a helikopter és a kisrepülő, és kilencen meghaltak.
Vágólapra másolva!

A légiirányító a barátnőjével beszélt telefonon, és a főnöke sem volt az irodában, amikor a szombati légibaleset történt New Yorkban a Hudson folyó felett - derült ki a légügyi hatóságok pénteken nyilvánosságra hozott vizsgálatából. A hatóságok az eset miatt két légiirányítót azonnal elbocsátottak a New Jersey-i Teterboro Repülőtérről.

Az illetékesek szerint valószínű, hogy a magánbeszélgetésnek nincs köze a tragédiához, de az "ilyen viselkedés elfogadhatatlan egy munkahelyen" - közölték. Annyi bizonyos, hogy a légiirányító a telefonbeszélgetés miatt nem figyelte a monitort és leadta feladatát egy kisebb repülőtérnek. Ezután ütközött össze a helikopter és a kisgép.

A folyó felett szombaton ütközött össze egy városnéző helikopter és egy kisrepülőgép. Kilencen voltak a légijárműveken, mindannyian meghaltak. A halottak között volt a kisgépen utazó pennsylvaniai család három tagja, a helikopteren pedig öt olasz turista és a pilóta volt a tragédia időpontjában. Mindkét gépet és a holttesteket is kiemelték szombat óta a Hudson-folyóból.