100 millió dollárt keresett a halott Jackson

Vágólapra másolva!
Június 27-i halála óta 100 millió dollárt keresett Michael Jackson. Az énekes hagyatékát kezelők az év végéig még egyszer ennyi bevételt várnak a reklám- és filmszerződésektől. Ügyvédje és producere pénzügyi birodalmat építenének Jackson nevére.
Vágólapra másolva!

Másfél hónapja, június 27-én halt meg Michael Jackson, azóta 100 millió dollárt keresett a tető alá hozott filmszerződésekkel és reklámmegállapodásokkal. Az év végéig az örökség kezelői további 100 millió dolláros bevételre számítanak. "Ez új rekord, amelyet egyhamar nem dönt meg senki" - idézte csütörtökön a The New York Times John Brancát, az elhunyt énekes ügyvédjét, hagyatékának egyik kezelőjét.

A pénz nagy részével lyukakat tömnek be, ugyanis az énekes több 100 millió dolláros adósságot hagyott maga után. A felerészben Jackson tulajdonában álló Beatles-gyűjtemény azonban elegendő lehet a tartozások rendezésére, annak ellenére, hogy az adósságról még mindig nincsenek pontos információk a New York Times szerint.

Branca és a hagyaték másik kezelője, John McClain zenei producer szeme előtt az 1977-ben elhunyt Elvis Presley pénzügyi birodalmának példája lebeg. Presley vagyona még 2008-ban is 55 millió dollárral gyarapodott. "Ha valaki vet egy pillantást a Presley-örökségre, nálunk is jó esélyeket láthat" - mondta Branca.

Michael Jackson vagyonának 40 százaléka anyját, Katherine Jacksont és három gyermekét illeti. Húsz százalék jótékonysági célokat szolgál. A közelmúltban született bírósági döntés elutasította Katherine Jackson kérelmét a vagyon feletti rendelkezésről, a gyerekek felügyeleti jogát azonban rábízta. Michael Jackson lánya és két fia ugyan a nagyszülőknél él, de pénzügyi kérdésekben saját ügyvédjük lesz.