Merkel melleivel kampányolnak Németországban

Vágólapra másolva!
Angela Merkel kancellár mély dekoltázsáról elhíresült fotójával kampányol egyik párttársa Németországban a szeptemberi törvényhozási választás előtt. Az 57 éves politikusnő - aki szintén merész kivágású ruhában jelenik meg a plakáton - azt mondja, el akarta érni, hogy felfigyeljenek rá.
Vágólapra másolva!

"Mi többet kínálunk" - így hangzik Vera Lengsfeld szlogenje a kampányplakáton, amelyen párttársával, a hozzá hasonlóan mély dekoltázzsal megjelentő Angela Merkel német kancellárral együtt szerepel.

A plakáthoz Merkel egyik 2008-as fotóját használták fel, amely akkor készült, amikor a kancellár egy mély kivágású ruhában vett részt az oslói operabálon. Az egyébként meglehetősen visszafogott középkorú politikus megjelenésével már akkor sokat foglalkozott a sajtó, a mostani kampányfogás eredményeként pedig újra körbejárja a kép a nemzetközi médiát.

Az 57 éves Lengsfeld azzal magyarázta a hirdetést, hogy szüksége volt valamire, amivel egyáltalán észreveszik. A BBC szerint a Berlin Kreuzberg-Friedrichshain negyedében induló politikusnak nehéz dolga lesz a korábbi két választást megnyerő zöldpárti jelölttel szemben.

Németországban szeptember 27-én tartanak törvényhozási választásokat, és a felmérések szerint a jelenleg is kormányzó kereszténydemokraták az esélyesek. A párt központjában ugyanakkor nem éppen örömmel fogadták berlini jelöltjük kampányfogását - írja a Spiegel, amely idézi a CDU egyik szóvivőjét, aki szerint "ezt nem egyeztették velünk".

Lengsfeld ugyanakkor úgy véli, hogy maga Merkel nem veszi rossz néven a hirdetést, amelyből 750-et helyezett el az utcákon. "Biztos vagyok benne, hogy Merkel asszony mosolyog ezen. Elvégre neki is van humorérzéke" - jegyezte meg a politikus.