Fagyott hulla repülte be Szibériát

Vágólapra másolva!
Holttestet találtak a szerelők egy repülőgép futóművében Vlagyivosztokban. A fiatal férfi legalább öt napja halott volt már, ezalatt Kína és Oroszország számos pontján elbújhatott a repülőn. A hőmérséklet plusz 35 és mínusz 50 Celsius között ingadozott rejtekhelyén.
Vágólapra másolva!

Több napja halott fiatalembert találtak Vlagyivosztokban egy repülőgép futóművének házában. A szerelők azt vették észre, hogy a házat záró fedél alól kilóg egy kézfej. Rendőrök jelenlétében lebontották a fedőlapot, s egy holttestet találtak a mélyedésben. A férfi, akinek életkorát 18 és 25 év közöttire becsülik, legalább öt nappal korábban halt meg. A repülőgép ez idő alatt járt Niigatában, Pekingben, Szöulban, Habarovszkban, Irkutszkban és Vlagyivosztokban, az áldozat e városok bármelyikében elbújhatott a futómű házában.

Ha a keze nem lóg ki, még sokáig repülhetett volna a világ körül, ezt az egységet ugyanis általában csak kívülről vizsgálják és csak minden 600. repülési óra után nyitják ki. Az ilyen utazást a repülési szakértők szerint nem lehet túlélni, már csak azért sem, mert a hőmérséklet plusz 35 és mínusz 50 Celsius fok között ingadozik.

A 15 éves permi Andrej Scserbakovnak 2007-ben mégis sikerült: bemászott egy repülőgép futóművének kamrájába, elaludt és csak Moszkvában tért magához. Az orvosok szerint Scserbakov teste a nagy hidegben olyan állapotba került, hogy szervezetének csak kevés oxigénre volt szüksége, ezért maradhatott életben, fagyási sérülések miatt azonban az egyik kezén négy ujjat amputálni kellett.