Bögrét vágott a Mona Lisához egy csalódott orosz

Vágólapra másolva!
Hozzávágta a táskájában becsempészett bögrét a Mona Lisához egy orosz nő. Azért volt dühös, mert hiába folyamodott francia állampolgárságért. A bögre nem tett kárt a festményben, a támadót azonnal őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Hozzávágott a Mona Lisához egy bögrét egy csalódott orosz nő, miután nem kapta meg a francia állampolgárságot - közölte kedden a párizsi Louvre szóvivője, David Madec. Az eset még augusztus másodikán történt, a támadót azonnal őrizetbe vették - írta az Independent. A brit lap szerint a nő egy üres kerámiabögrét hajított a festmény felé, de végül nem okozott benne kárt, mert az edény darabokra tört az alkotást körülvevő védőfalon.

A nő a rendőröknek bevallotta, hogy táskájában csempészte be a bögrét. "Szemmel láthatóan zavart volt" - mondta róla a múzeum szóvivője. A rendőrök végül szabadon engedték, de elrendelték pszichiátriai vizsgálatát, és várhatóan a Louvre is eljárást kezdeményez ellene.

A Mona Lisát egy golyóálló védőfal veszi körül, ez az egyik legértékesebb műtárgy a Louvre-ban. Csak tavaly több mint 8,5 millió látogató nézte meg Leonardo da Vinci festményét.