Kiemelték a lezuhant helikoptert a Hudson folyóból

Vágólapra másolva!
Vasárnap estig hét holtestet találtak meg a rendőrségi búvárok a szombati New York-i légibaleset kilenc áldozata közül. A hatóságok kiemelték a kisrepülőgéppel ütközött helikopter roncsát is a folyóból.
Vágólapra másolva!

A búvárok megtalálták annak a helikopternek a roncsát, amely szombaton ütközött össze egy kisrepülőgéppel a Hudson folyó felett New Yorkban - közölték hétfőn helyi illetékesek. A két légijárművön összesen kilencen voltak, mindannyian meghaltak, hét holttestet már megtaláltak a folyóban.

A városnéző helikopterrel szombaton ütközött össze egy egymotoros kisgép a Hudson felett. A kisrepülőgépen egy Pennsylvania államból érkezett család ült, a helikopteren pedig öt olasz turista volt, közülük egy pár a városnézéssel akarta ünnepelni 25. házassági évfordulójukat.

A kilenc halálos áldozatból eddig hét holttestet találtak meg. A rendőrségi búvárok egyelőre nem találják a kisrepülőgép pilótájának és egy felnőtt utasnak a holttestét. A kisgép roncsaira is sikerült radarral rábukkaniuk a mélyben, de azt egyelőre nem tudták kiemelni. Az eddigi vizsgálatok szerint a helikopternek hátulról ütközött neki a kisgép, mindkét légijármű kettétört és a folyóba zuhant. A balesetnek számtalan turista volt a szemtanúja.