Ismét bombázta a Gázai övezetet Izrael

Vágólapra másolva!
Közel egy hónap szünet után hétfő hajnalban ismét légicsapást mért a Gázai övezet déli részére az izraeli légierő. A feltételezett csempészalagutak elleni támadást az után rendelték el, hogy az övezetből aknavető-támadás érte Izraelt.
Vágólapra másolva!

Az izraeli légierő bombázott vasárnap éjjel egy olyan területet a Gázai övezet déli részén, amelyen a palesztinok csempészalagutakat ásnak Egyiptom felé - jelentették palesztin források, és megerősítette ezt az izraeli hadsereg is. Június 14-e óta ez volt az első izraeli légitámadás a Gázai övezetben.

A bombázás előtt néhány órával aknavető-támadás érte Izraelt a Gázai övezetből, de a gránátok emberéletben nem okoztak kárt - közölte egy katonai szóvivő. Arról sincs hír, hogy az izraeli légitámadásnak lennének áldozatai. Ez előtt utoljára július 16-án érte Izrael területét aknatámadás az övezetből.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az utóbbi hetekben többször leszögezte, hogy megtorolnak minden olyan rakéta- vagy aknatámadást, amely az övezetből érkezik. A Gázai övezet 2007 júniusa óta a Hamász radikális palesztin szervezet kizárólagos irányítása alatt áll.