Két bomba robbant Mallorcán

Vágólapra másolva!
Egy bárban és egy aluljáróban robbant bomba Mallorcán vasárnap, a harmadik bombát hatástalanították. A Spanyolországhoz tartozó szigeten egy hónap alatt másodszor történt robbantás, senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Két kisebb bomba robbant vasárnap Mallorcán, ahol találtak egy harmadik bombát is az első kettőtől nem messze, de azt hatástalanították a tűzszerészek. A robbantások senkit nem sebesítettek meg - közölte a spanyol kormány.

Az egyik bomba a Can Pere Antoni nevű tengerpart La Rigoleta nevű étteremében robbant. A második a Palma de Mallorca központjában lévő Plaza Mayor tér alatti gyalogos aluljáróban. A harmadik bombát a Bar Encoban hagyták a tettesek, de ezt időben felfedezték és hatástalanították a tűzszerészek.

A spanyol köztévé, a TVE azt közölte vasárnap délutáni hírműsorában, hogy az első felrobbant bomba egy strandtáskában volt elrejtve, és a táskát az étterem női mosdójában hagyták. A BBC a spanyol sajtóra hivatkozva azt írja, hogy előzőleg egy telefonhívás figyelmeztetett a robbanásra. Egyelőre nincs információ a károkról vagy az esetleges sérültekről. A környéket kiürítették. Az El Pais spanyol lap szerint egy baszkföldi taxitársaságot hívott fel valaki az ETA-ra hivatkozva, majd közölte, Mallorcán bombák fognak robbanni.

A rendőrök átkutattak egy mallorcai szállodát is, mert információjuk szerint egy negyedik bomba is lehetett ott. A hatóságok azt nem közölték, hogy valóban találtak-e robbanószerkezetet vagy téves volt az információ.

Vasárnap reggel az ETA közleményben vállalta a felelősséget több korábbi támadásért. A baszk függetlenséget támogató baszk napilapban, a Gara-ban megjelent nyilatkozat szerint az ETA követte el a július 30-i autóbombás merényletet Mallorcán, amelyben meghalt a Guardia Civil, a csendőrség két tagja, és ők álltak a baszkföldi Arrigorriaga-ban végrehajtott június 9-i támadás mögött, amelyben egy rendőr vesztette életét.