Lázadás tört ki egy kaliforniai börtönben

Vágólapra másolva!
Szombaton este lázadás, majd tűz ütött ki egy dél-kaliforniai börtönben. Kétszázötvenöt rab megsebesült, 55-öt kórházba kellett szállítani.
Vágólapra másolva!

Kétszázötvenöt rab sebesült meg abban a börtönlázadásban, amely helyi idő szerint szombat este fél 9-kor tört ki egy Los Angeleshez közeli fegyintézetben, és mintegy négy óra hosszáig tartott. A sebesült rabok közül 55-öt kórházba kellett szállítani - közölte vasárnap a kaliforniai büntetés-végrehajtás vezetése. A Los Angeles Times című lap azt írja, hogy Chino város férfibörtönében a lázadás a börtönkomplexum egyik épületében tört ki. Röviddel később tűz ütött ki a részlegben, amely hamarosan lángokban állt.

A Los Angelestől 56 kilométerre keletre lévő börtön biztonsági fokozatát közepesnek nevezik a hatóságok. A börtön hét egységből áll, és mindegyikben nagyjából 200 foglyot őriznek. A hatóságok szerint időben sikerült elszigetelni a lázadókat, a komplexum többi egységét lezárták, amelyeket őrök védenek. A legutolsó hírek szerint a zendülés, amelynek oka egyelőre nem ismert, még tart, miközben a börtönőrök és a nagy erőkkel a helyszínre érkező rendőrök megpróbálják ellenőrzésük alá vonni a helyzetet.