Bombariadó volt egy afgán repülőn

Vágólapra másolva!
Bombarobbantással fenyegettek meg egy afgán repülőt. Az utasszállító gép nem kapott leszállási engedélyt az észak-kínai Urumcsiban, ezért visszatért Afganisztánba. Egyelőre nem lehet tudni, a fedélzeten tartózkodott-e a fenyegetőző.
Vágólapra másolva!

Bombarobbantással fenyegettek meg egy utasszállító gépet: az AFP szerint a korábbi hírekkel ellentétben az utasszállító gép nem kínai, hanem afgán: Afganisztánból tartott az észak-kínai Hszincsiang tartomány központjába, Urumcsiba.

Azt továbbra sem tudni, hogy hányan voltak a gépen, és hogy az utasok közül fenyegetőzött-e valakit robbantással. Az Új Kína hírügynökség azt közölte, hogy a gép nem kapott leszállási engedélyt Urumcsiban, amelynek repterén nagy erőkkel vonultak fel a biztonsági erők. Az állami hírügynökség korábban azt állította, hogy a gépet eltérítették, de ezt az információt később nem erősítették meg.

Az Új Kína diplomáciai forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a leszállási engedély megtagadása miatt a repülő visszafordult, majd a dél-afganisztáni Kandaharban szállt le. További részleteket egyelőre nem tudni, így azt sem, hogy elfogták-e a fenyegetőzőt vagy sem.

Urumcsiban júliusban csaknem 200-an haltak meg és több mint másfél ezren megsebesültek, amikor évtizedek óta nem tapasztalt véres zavargások törtek ki először ujgurok és a rendőrök, majd ujgurok és a Kínában többségi han nemzetiségűek között. A pekingi kormány szerint terroristák, szeparatisták és külföldi erők összeesküvése volt a zavargás, amelynek leverése óta rendkívüli biztonsági készültség van a tartományban.