Vágólapra másolva!
Nőket és gyerekeket öltek meg egy rivális törzs tagjai Dél-Szudánban. A térségben régóta polgárháború és éhínség pusztít, az áldozatok épp halászni indultak, mikor rájuk támadtak.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 185 ember, főként nők és gyerekek haltak meg egy támadásban Szudán déli részén, Akobo városa közelében - közölte helyi hivatalos forrásokra hivatkozva a BBC. Az áldozatok a Lou Nuer törzs tagjai, aki halászni indultak a súlyos élelmiszerhiánytól sújtott várostól délre, amikor a Murle törzs harcosai rájuk támadtak.

Eddig 185 holttestet találtak, de további áldozatok lehetnek a támadás helyszínét borító bozótosban - mondta Goi Jooyul Yol, Akobo kormánybiztosa. A halottak közt van a Dél-Szudán jelentős részét uraló lázadók szervezet, a Szudáni Népi Felszabadítási Hadsereg (SPLA) 12 katonája, akik megpróbálták megvédeni az áldozatokat.

A BBC szudáni tudósítója szerint az etnikai összecsapások mindennaposak az ország déli részén, ahol reménytelen szegénységben élnek az emberek. A déli tartomány kormányzója, Kuol Manyang, a BBC-nek elmondta, hogy a megölt emberek azért indultak halászni, mert egy júniusi támadás miatt teljesen kifogytak az ennivalóból. A kormányzó az ENSZ Világélelmezési Programjához fordult segítségért.