Vágólapra másolva!
A bírósági döntésnek megfelelően bocsánatot kért Duray Miklós szlovákiai magyar politikus, amiért fasisztának nevezte a magyarellenes kirohanásairól ismert Ján Slota által vezetett Szlovák Nemzeti Pártot. Eredetileg 1 millió koronást kártérítés megfizetésére is ítélték, de azt végül nem kellett befizetnie.
Vágólapra másolva!

Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) stratégia alelnöke írásban kért bocsánatot a Szlovák Nemzeti Párttól (SNS), mert 2006 júliusában az Inforádióban azt mondta, "a szlovák kormányt hatalmilag egyharmad részben Slota pártja alkotja, amely fasiszta párt".

A kijelentés után az SNS bírósághoz fordult, mely 2008 januárjában 1 millió korona pénzbírságra és bocsánatkérésre ítélte a szlovákiai magyar politikust.

A bíróság idén június 18-án úgy döntött, hogy az SNS részéről indított polgárjogi perben az első fokú bírósági döntést felülbírálja. Elutasította a felperes kártérítési igényét, és kimondta, hogy a per egyik résztvevője sem igényelheti a perköltség megtérítését - írja a Felvidék.ma hírportál. A bocsánatkérési kötelezettséget ugyanakkor helybenhagyta a bíróság, melynek teljesítésével Duray - ahogy honlapján írta - lezártnak tekinti az ügyet.