Szerencsésen landolt az égő hajtóművű Boeing Antalyában

Vágólapra másolva!
Madárral ütközött egy Törökországból Svájcba tartó repülő vasárnap délben. A hajtómű kigyulladt, a gép visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre Antalya repterén. A balesetben senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Pár perccel felszállás után vissza kellett fordulnia egy svájci utasszállítónak egy törökországi repülőtérre vasárnap, miután madárral ütközött, és kigyulladt az egyik hajtóműve - közölték tisztségviselők. A Belair légitársaság Boeing 757-200A típusú gépén 213 ember volt, senki sem sérült meg.

A repülőgép a Földközi-tenger partján található Antalya üdülőhelyről szállt fel közép-európai idő szerint 12 óra előtt pár perccel. A Zürichbe tartó gép pilótái hat perccel a felszállás után kértek engedélyt a kényszerleszállásra, az egyik hajtómű technikai gondjaira hivatkozva - közölte Antalya helyettes kormányzója az Anatolia török hírügynökséggel.

A helyettes kormányzó úgy nyilatkozott, hogy a gépet az Air Berlin német légitársaság üzemeltette. A cég szóvivője azonban az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a gép üzemeltetője a svájci Belair légitársaság, amelyben a német cégnek 49 százalékos részesedése van. A szóvivő elmondta, hogy a gép madárral ütközött a felszállás közben, és ezért gyulladt ki a hajtómű.