Erdőtűz pusztít a Kanári-szigeteken

Vágólapra másolva!
Négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigeteken erdőtűz miatt. Még nem tudják, mitől keletkezett a tűz, de a forró időjárás miatt nagy volt a szárazság.
Vágólapra másolva!

Egy hatalmas erdőtűz miatt négyezer embert menekítettek ki otthonából szombaton a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken. A lángok péntek éjszaka csaptak fel a szigetcsoport legkevésbé fejlett tagján, La Palma szigetén, Mazo és Fuencaliente települések közelében, az idegenforgalmi szezon kellős közepén.

A tűz keletkezésének oka egyelőre nem ismert, de az elmúlt napok forró időjárása miatt alaposan kiszáradt a növényzet a szigeten. A sziget szinte összes tűzoltója a lángokkal viaskodik, több repülőgépet is bevetettek. A szomszédos Tenerife szigetéről katonákat vezényeltek át a mentőalakulatok megerősítésére.

Spanyolország szárazföldi részén, ahol mostanában jóval meghaladja a 30 Celsius fokot a hőmérséklet, idén nyáron már nyolc ember lelte halálát erdőtüzekben. Országszerte több mint négyezer tűzoltó áll készültségben, ötvenegy embert gyújtogatás miatt őrizetbe vettek.