Tűzvész pusztít Marseille-ben és Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Több tucatnyi ház égett le szerdán Marseille Trois-Ponts nevű keleti negyedében, és 300 embert kellett evakuálni. Spanyolországban a napok óta tomboló erdőtűzek miatt leállították a Madrid és Barcelona közötti vasúti közlekedést.
Vágólapra másolva!

Marseille Trois-Ponts negyedében több tucatnyi ház leégett, de nincsenek áldozatok - közölte Samuel Champon, a dél-franciaországi város tűzoltóságának tisztje. A lángok délután csaptak fel, miután egy szomszédos telken katonai lőgyakorlatot tartottak. Több mint ezer hektárnyi területet emésztettek el a lángok. A tűz miatt 300 embert kellett evakuálni. Négyszáznegyven tűzoltó és 90 jármű küzdött a lángokkal, helikoptereket is bevetettek. Az oltást nehezítette a terep, valamint a nehezen megközelíthető tűzcsapok.

Spanyolországban a nagy meleg és az erős szél tovább nehezítette a napok óta tartó erdőtüzek oltását. A legsúlyosabb helyzet a katalóniai Horta de Sant Joannál volt, ahol előző nap négy tűzoltó oltás közben életét vesztette. Szerdán ötszázan dolgoztak a lángok oltásán.

A Soria és Zaragoza tartományokban tomboló erdőtüzek miatt szerdán leállították a Madrid és Barcelona közötti vasúti közlekedést. Erdőtüzek pusztítottak a közép- és dél-spanyolországi Teruel, Rioja, Navarra és Alava tartományokban is, ezreket kellett kimenekíteni otthonaikból a füst miatt. Spanyolország területének kétharmadán a polgári védelem a legmagasabb fokú riadókészültséget rendelte el.