Buszmegállóban lőttek rá amerikai diákokra

Vágólapra másolva!
Ismeretlen fegyveresek támadtak amerikai diákokra egy detroiti buszmegállóban, a lövöldözésben heten megsérültek. Két fiatal állapota válságos; a lövöldözés indítékáról egyelőre nem tudni semmit.
Vágólapra másolva!

Hét fiatal diákot sebesítettek meg ismeretlen fegyveresek az Egyesült Államok északi részén fekvő Detroitban kedden. Egy 16 éves fiút és egy 17 éves lányt válságos állapotban szállítottak kórházba - közölte a rendőrség.

A fiatalok kora délután egy buszmegállóban várakoztak, amikor két ismeretlen férfi odalépett hozzájuk, és név szerint érdeklődni kezdett valaki után. Ezt követően az idegenek tüzet nyitottak a 14 és 17 év közötti fiatalokra, négy fiúra és három lányra. A támadók a lövöldözés után egy zöld furgonnal elmenekültek.

A megtámadott kamaszok közül öten egy középiskola nyári kurzusán vettek részt. Az iskola szóvivője azt mondta, hogy nem tudnak olyasmiről, ami kapcsolatba hozhatná a lövöldözést iskolai vitával vagy verekedéssel. A lövöldözés helyszíne ugyanakkor egy olyan negyedben található, amely rivális bandák egymás közötti leszámolásairól ismert.