Jackson apját aggasztja fia orvosa

Vágólapra másolva!
Aggasztják Michael Jackson halálának körülményei a zenész apját, Joe Jacksont, akinek aggályai vannak fia személyi orvosával kapcsolatban is. A család a temetés körülményeiről még nem nyilatkozott, a csütörtökön elhunyt énekes lelkész barátja szerint több párhuzamos megemlékezést fognak tartani. Michael Jackson gyerekeinek nevelését az énekes édesanyja vállaná. A Sun című brit bulvárlap szerint Jackson nagyon rossz állapotban volt halálakor.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson apját aggasztják a fia halálát közvetlenül megelőző események és a személyi orvosának tevékenységével kapcsolatban is vannak kételyei. "Több minden aggaszt" - mondta Joe Jackson a CNN munkatársának a Black Entertainment Television Awards díjátadó gálán vasárnap este. "Nem mehetek bele részletesen, de nem tetszik, ami történt" - mondta Joe Jackson.

Michael Jackson már nem lélegzett, amikor magánorvosa, Conrad Murray rátalált, de az orvos szerint gyenge pulzust még észleltek nála. Murrayt a hétvégén a rendőrég részletesen kikérdezte, a családnak viszont szombati hírek szerint nem sikerült kapcsolatba lépnie vele, noha tőle várják a homályos részletek felfedését.

A Black Entertainment Television Awards díjátadó gálát vasárnap este Los Angelesben rendezték meg, és a csütörtökön elhunyt Michael Jackson emlékének szentelték. Az eseményen Janet Jackson és az énekes édesapja, Joe Jackson is megjelent.

Több megemlékezést akar a család

A család még nem döntött a temetés részleteiről. "Még nem tudjuk pontosan, most szervezzük" - mondta Joe Jackson a CNN riporterének. Al Sharpton tiszteletes, az énekes régi barátja Los Angelesbe utazott, hogy segítsen az énekes családjának a temetés körüli tennivalókban. Sharpton azt mondta, hogy a család több, egyszerre zajló megemlékezést tervez, hogy az egész világ osztozhasson fájdalmukban, ők pedig így fejezzék ki tiszteletüket a rajongók iránt.

A lelkész szerint a család valamennyi tagja nagyon el van keseredve és feldúlt a Jackson halála kapcsán ismét előtérbe került gyerekmolesztálási és gyógyszerfüggőségi hírek miatt: "Azt mondták nekem, hogy védd meg Michaelt" - idézte a lelkészt a New York Daily News című lap. Nagyobb lesz halálában, mint volt életében - mondta Joe Jackson a Fox News-nak, hozzátéve, hogy fia volt "a világ és a történelem legnagyobb szupersztárja".

Sun: Szörnyű állapotban volt Jackson

A Sun című brit bulvárlap szerint szörnyű állapotban volt Jackson élete utolsó napjaiban. A lap boncolási részletekre hivatkozva azt írja, hogy az énekes valóságos csontváz volt: 165 centiméteres magasságához alig nyomott többet 50 kilogrammnál, gyomrában csak tabletták voltak. A lap nem közli, kitől származnak az információk.

A Sun szerint Jackson bordáit eltörte az újraélesztés, szívtájékán négy tűtől származó sebet fedeztek fel, amelyeket szintén az újraélesztéskor szúrtak testébe. Csípőjét, combját és vállát tű által okozott sebek borították, a lap szerint ezek a napi három fájdalomcsillapító injekció nyomai, amit az énekes éveken át használt. Ezen kívül legalább 13 kozmetikai műtét nyomait fedezték fel a testén. Az énekes térdén és sípcsontjai elülső oldalán megmagyarázhatatlan zúzódás nyomait találták. A hátán viszonylag új, esésre utaló vágásnyomok húzódtak.

A lap szerint halálakor Jackson csaknem kopasz volt, parókát viselt, a fejbőrét állítólag barackpiheszerű hajzat borította. Bal füle fölött egy sebhelyes rész teljesen kopasz volt, ami a Sun szerint 1984-es balesete maradványa, amikor a Pepsi-reklám forgatásán meggyulladt haja.

A nagymama akarja a gyerekeket

Michael Jackson édesanyja kérni fogja a csütörtökön elhunyt énekes három gyermekének felügyeleti jogát - írta hétfőn az AFP hírügynökség. Minderről a család ügyvédje beszélt a CNN amerikai hírtelevíziónak. Londell McMillan azt mondta, hogy Kathrine Jackson "nagyon szereti" a 12 éves Prince Michaelt, a 11 éves Parist és a hét éves Prince Michael II-t. Az énekes halála óta a nagymama viseli gondját a gyerekeknek.

Forrás: AFP
Világszerte tartottak megemlékezéseket az énekesről (a képre klikkelve további fotók láthatók)

Az énekes volt felesége, Debbie Rowe - aki a két legidősebb gyermek anyja - korábban lemondott szülői jogairól. Elemzők szerint azonban jó eséllyel kérheti felügyeleti jogukat, hiszen ő az egyetlen élő vérszerinti szülő. McMillan azt mondta, ha Rowe ringbe szállna a gyerekekért, akkor a Jackson család komoly ellenállásába ütközne. Szerinte Jackson anyja nagyszerű nagymama, és senki más "nem tudná jobban gondját viselni a gyermekeknek, mint Katherine Jackson."

Az orvos tagad

A magánorvos nem adott erős fájdalomcsillapító injekciót Michael Jacksonnak halála előtt - jelentette ki az orvos ügyvédje vasárnap, cáfolva az erről szóló híresztelést. Conrad Murray kardiológus soha nem adott, és még csak fel sem írt Demerolt vagy OxyContint a szupersztárnak - mondta az ügyvéd, akinek közléséből először kerültek nyilvánosságra információk arról, mi történt az énekes hirtelen szívmegállásakor. Az ügyvéd cáfolta azt a feltételezést, hogy egy Demerol injekció beadásával az orvosnak szerepe lehetett a sztár halálában.

Murray egy ágyban fekve, eszméletlen állapotban talált rá Jacksonra, még meleg volt a teste, és kitapintható gyenge pulzusa, de már nem lélegzett. A meglepett orvos azonnal újraélesztést alkalmazott. Egyes állítások szerint a doktor helytelenül hajtotta végre az újraélesztést, az ügyvéd azonban kijelentette: Murray képzett doktor, tudja, mit kellett tenni - írja az MTI.

A Jackson-család tagjai és a popsztárhoz közel állók a haláleset után azt mondták, aggódnak, hogy a fájdalomcsillapítóknak szerepük lehetett a tragédiában. Ezt erősítette meg a hivatalos pénteki boncolás eredménye is, amely szerint az énekes rendszeresen gyógyszereket szedett.

Moonwalk az Eiffel-torony tövében

Párizsban vasárnap különleges megemlékezést tartottak az énekes emlékére: több mint ezer rajongó gyűlt össze az Eiffel-torony tövében, hogy egyszerre járják el a Jackson által fémjelzett táncot, a moonwalkot (holdjárás). Az előadásra a felhívást a Facebookon tették közre.

Forrás: AFP
Az énekes június 25-én halt meg

Csütörtökön halt meg Michael Jackson

Csütörtök dél körül állt meg Michael Jackson szíve Los Angeles-i otthonában. Egy nevét meg nem adó férfi hívta a 911-es segélyhívószámot, aki azt mondta a telefonba: "Nem lélegzik. Nem lélegzik. Megpróbáljuk lélegeztetni." Ekkor már Jackson mellett volt az orvosa is, aki a mentők kiérkezésekor épp újraéleszteni próbálta az énekest.

A Los Angeles Times szerint a mentőkhöz 12:26-kor érkezett be a telefonhívás Jackson otthonából. Mikor a mentők kiérkeztek hozzá, már nem lélegzett - írta a lap. Az újság szerint az orvosok megpróbálták újraéleszteni, majd egy Los Angeles-i kórházba vitték. Az énekes halálát két órával később, 14:26-kor állapították meg.