Obama levelet írt a Jackson családnak

Vágólapra másolva!
Jackson gyerekeinek volt dadája szerint az énekes a fájdalomcsillapítók rabja volt, amelyekből néha annyira túladagolta magát, hogy meg kellett hánytatni. Michael Jackson csütörtökön bekövetkezett halálának bizonytalan körülményei miatt az énekes családja újabb boncolást követelt, állítólag ez meg is történt, az eredmények azonban csak három-négy hét múlva várhatók. A hétvégén kihallgatták az énekes személyi orvosát, akit nem kezelnek gyanúsítottként az ügyben. Időközben Barack Obama amerikai elnök levelet írt a Jackson családnak.
Vágólapra másolva!

A Michael Jackson boncolását végző egyik halottkém szóvivője szerint az énekes csütörtökön bekövetkezett halála előtt szedett "néhány felírt gyógyszert", de nem nevezte meg, melyeket. Megerősítetlen forrásokra hivatkozva a BBC azt állítja, hogy az énekes rendszeres napi adagban szedte a Demerol nevű fájdalomcsillapító szert.

Michael Jackson három gyerekének volt dadája, Grace Rwaramba a brit Sunday Times című lap szerint azt mondta, hogy többször meg kellett hánytatnia a popsztár, hogy megtisztuljon a gyomra a sok fájdalomcsillapítótól. A 42 éves Rwaramba, akit decemberben elbocsátott az énekes, azt állítja, hogy Jackson a fájdalomcsillapítók rabja volt: gyógyszerkoktélokkal tömte magát.

Nem gyanúsított az orvos

Ezt nem erősítette meg a Los Angeles-i rendőrség, amely kétszer is meghallgatta az 50 évesen váratlanul elhunyt Michael Jackson magánorvosát, Conrad Murray-t. Murray a popsztár mellett volt, amikor annak szíve hirtelen leállt, és nincs arra utaló jel, hogy a doktor bűncselekményt követett el - írta a vasárnapi Los Angeles Times.

Conrad Murray kardiológus meghallgatása során a hatóságok nem jutottak közelebb annak a kérdésnek a megoldásához, hogy mi okozta az énekes hirtelen halálát. Az orvos által adott információkat a sajtóval nem közölték, de annyit mondtak, hogy a doktor segített tisztázni a Jackson halála előtti körülményeket.

Murray volt Jackson személyi orvosa - írja a BBC. Az orvos olyan információkkal szolgált a kihallgatáson, amelyek elő fogják segíteni a nyomozást, és bizonyos ellentmondások is tisztázódtak - idézte a rendőrség szóvivőjét a a lap. Murray szóvivője megerősítette a korábbi hírt, amely szerint az orvost nem kezelik gyanúsítottként az ügyben.

Obama levelet írt

Az NBC televízió jelentése szerint a család kérésére szombat délután ismeretlen helyen elvégezték a második boncolást is az elhunyt sztár holttestén. Ám csak négy-hat hét múlva várhatók hivatalos vizsgálati eredmények. Az énekes halálának körülményeiről még mindig sok a megválaszolatlan kérdés - tolmácsolta a család véleményét Jesse Jackson, amerikai emberjogi aktivista, a család bizalmasa, aki szerint az énekes családja nagyon dühös.

David Axelrod, az amerikai elnök főtanácsadója a NBC televízió vasárnapi műsorában elmondta: Barack Obama magánlevelet írt a Jackson-famíliának, kifejezve részvétét a popsztár halála miatt. Obama nem mondott a nyilvánosság előtt semmit az énekes haláláról és hivatala sem bocsátott ki közleményt. Robert Gibbs elnöki szóvivő pénteken egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta: Obama szerint Michael Jackson fantasztikus előadó és a zene óriása volt, életét bizonyos tekintetben szomorúnak és tragikusnak tartja.

Csütörtökön délben állt meg Michael Jackson szíve

Csütörtök dél körül állt meg Michael Jackson szíve Los Angeles-i otthonában. Egy nevét meg nem adó férfi hívta a 911-es segélyhívószámot, aki azt mondta a telefonba: "Nem lélegzik. Nem lélegzik. Megpróbáljuk lélegeztetni." Ekkor már Jackson mellett volt az orvosa is, aki a mentők kiérkezésekor épp újraéleszteni próbálta az énekest.

A Los Angeles Times szerint a mentőkhöz 12:26-kor érkezett be a telefonhívás Jackson otthonából. Mikor a mentők kiérkeztek hozzá, már nem lélegzett - írta a lap. Az újság szerint Jackson már a mentők kiérkezésekor kómában volt: az orvosok megpróbálták újraéleszteni, majd egy Los Angeles-i kórházba vitték. Az énekes halálát két órával később, 14:26-kor állapították meg - írta a Los Angeles Times.