Nem keresik tovább a lezuhant Airbust

Vágólapra másolva!
Leállította a kutatást a brazil haditengerészet a június elsején lezuhant Airbus után, mivel már nem számítanak arra, hogy bármi lényegeset találhatnak. A franciák azonban még kitartanak: ők a fekete dobozt próbálják megtalálni, ami már csak egy hétig sugároz jeleket. A gép 228 emberrel a fedélzetén zuhant az Atlanti-óceánba.
Vágólapra másolva!

A brazil hadsereg bejelentette: abbahagyják a kutatást a közel egy hónapja az Atlanti-óceánba zuhant francia Airbus maradványai után. Eddig 51 holttestet találtak meg a 228 főnyi utasból és szeélyzetből a BBC szerint.

Az újabb holttestek megtalálása lehetetlen - mondta a brazil hadsereg szóvivője. Azonban a franciák kutatóexpedíciója folytatódik: ők a repülő fekete dobozát keresik a tengerben. A készülék még július 2-ig bocsát ki jeleket, amik segítik a fellelését.

Henry Munhoz, a brazil légierő szóvivője elmondta, "kilenc napja találtunk utoljára újabb holttesteket". Szerinte "lehetetlen, hogy még több halottat vagy maradványokat találjanak" azon a területen, ahol a kutatás folyt.A baleset oka még mindig nem tisztázott - írja a BBC. Az Airbus lezuhanásának legvalószínűbb okaként a külső sebességmérő berendezés meghibásodását tartják számon. A francia állami nyomozóiroda július 2-án adja ki jelentését a katasztrófáról.

Az Air France légitársaság Airbus 330 típusú gépe Rio de Janeiróból tartott Párizsba, amikor június 1-én eltűnt az óceán felett. A gépen utazó 228 ember szinte biztos, hogy életét vesztette. Az utasok között négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar is volt. Ez volt az Air France történetének legsúlyosabb katasztrófája.