Álarcosok támadtak egy szlovén melegbárra

Vágólapra másolva!
Botokkal és kövekkel felszerelt álarcosok támadtak egy melegbárra Szlovéniában. A támadók összevertek egy ismert melegjogi aktivistát. Az eset két nappal a Ljubljanába tervezett melegfelvonulás előtt történt.
Vágólapra másolva!

Kövekkel, botokkal, baseballütőkkel és égő fáklyákkal felszerelkezett álarcosok támadtak csütörtök este a szlovén főváros, Ljubljana központjában egy melegbárra, és súlyosan bántalmaztak egy ismert melegjogi aktivistát. A szlovén sajtó tudósításai szerint a rádiós újságíróként dolgozó aktivistát, Mitja Blazicot kórházba szállították.

A szórakozóhelyre nyolc férfi rontott rá. Az épületet kövekkel dobálták meg, és bedobtak egy égő fáklyát is, miközben homofób jelszavakat kiabáltak - mondta egy szemtanú. Odabent éppen egy felolvasóestet tartottak.

A támadás a "Meleg büszkeség hetén" történt, két nappal a rendezvénysorozatot záró ljubljanai melegfelvonulás előtt. Mitja Blazic azt üzente, "az efféle gyáva támadások nem félemlítik meg a homoszexuálisok mozgalmát".

Tavaly öt erőszakos esetről érkezett bejelentés a szlovén melegparádé ideje alatt. Szlovénia a homoszexuálisok jogait elismerő országok körébe tartozik, 2006 óta az azonos nemű párok is bejegyzett élettársi viszonyban élhetnek.