Azonosították a lezuhant Air France-gép pilótáját

Vágólapra másolva!
A személyzet két tagja, a pilóta és az egyik légiutas-kísérő holttestét azonosították Braziliában a június 1-én lezuhant Air France-gép áldozatai közül. A kutatóhajók eddig ötven holttestet emeltek ki, de a fekete dobozt továbbra sem találják.
Vágólapra másolva!

Azonosították a június elsején az Atlanti-óceánba zuhant Air France-gép pilótájának és az egyik utaskísérőnek a holttestét - közölte a francia légitársaság csütörtökön. A keresőalakulatok eddig ötven holttestet emeltek ki a tengerből, közülük a személyzet két tagján kívül tizenegy áldozat, nyolc brazil, egy brazil-német, egy brazil-svájci és egy brit állampolgár személyazonosságát tudták megállapítani.

Kedden a francia Le Monde című napilap honlapján megjelent, hogy a roncsok után kutató francia hadihajók a fekete dobozból érkező gyenge jeleket észlelték, de nem sokkal később a francia közlekedési miniszter egyik munkatársa közölte: valóban észleltek hangokat, de ezek nem a keresett adatrögzítő dobozokból származnak.

A repülési adatokat és a pilótafülkében zajló beszélgetést rögzítő fekete dobozok már alig egy hétig bocsátanak ki magából jeleket. A kutatást nehezíti, hogy a dobozok akár 5000 méter mélységben is lehetnek.

A francia légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó A300 típusú Airbus gépe fedélzetén 228 emberrel, köztük négy magyar állampolgárral és egy szlovákiai magyarral, a végzetes éjszakán viharzónába került az Atlanti-óceán felett, majd eltűnt a radarképernyőkről. A baleset oka egyelőre ismeretlen, találgatások szerint a sebességmérő műszer romolhatott el, ezért a gép túl gyorsan repült a viharzónában.