H1N1-veszély miatt bezár a Fülöp-szigeteki parlament

Vágólapra másolva!
Felfüggeszti működését a Fülöp-szigeteki parlament a H1N1-veszély miatt, miután egy dolgozó megkapta az új típusú influenzát, majd belehalt a fertőzésbe. A USA Today tudósítása szerint a házelnök ötnapos kényszerszünetet rendelt el.
Vágólapra másolva!

Kedden felfüggesztette működését a Fülöp-szigeteki parlament a H1N1-vírus miatt. Pénteken jelentették az első halálesetet az országban, amelyet az új típusú influenza okozott. Miután kiderült, hogy az áldozat - egy 49 éves nő - a törvényhozás dolgozója volt, Prospero Nograles, a Fülöp-szigeteki parlament házelnöke öt napra felfüggesztette a parlament működését. Az egész parlamenti épületet fertőtleníteni fogják - mondta Nograles a USA Todaynek.

Egy másik parlamenti alkalmazott is elkapta a betegséget, de ő már gyógyulófélben van. A pénteken elhunyt áldozat munkatársait, és rokonait karanténba helyezték. A szigetország törvényhozása egyébként is szünetel július 27-ig, így a legtöbb képviselő már nem dolgozott, a kényszerszünet a bizottsági meghallgatásokat és az adminisztráció irodáit érinti. A szigetországi megbetegedések száma az utóbbi időben felfedezett 28 esettel összesen 473-ra emelkedett - írja a USA Today.