Megkezdődött a bendzsós gyilkossággal vádolt magyar férfi pere Aucklandben

Vágólapra másolva!
Hétfőn megkezdődött Új-Zélandon a büntetőpere annak a magyar férfinak, akit 2007-ben tartóztattak le. Egy 69 éves aucklandi férfi meggyilkolásával vádolják.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a büntetőpere hétfőn Új-Zélandon egy magyar férfinak, akit azzal vádolnak, hogy megölt egy idős helybélit Aucklandben.

A 69 éves áldozat - Ronald Brown - 2007 decemberében egy szórakozóhelyen találkozott a magyar férfival, akit a hírügynökségek Ferdinand Ambach néven emlegetnek. A szórakozóhelyről a későbbi áldozat lakására mentek, ahol a vád szerint heves vita tört ki a két férfi között, és a magyar többször erőteljesen fejbe ütötte Brownt egy majdnem 3 kilós bendzsóval, majd a hangszer nyakát, amely az ütésektől levált a hangszer testéről, lenyomta az áldozat torkán.

A tudósítások szerint a helyszínre kiérkező rendőrök súlyosan sérült állapotban találták meg Brownt, miközben Ambach magyarul üvöltözött, és a felső szintről az ablakon át bútorokat hajigált ki a kertbe. Később azt mondta a rendőröknek, nem emlékszik mindenre abból, ami azon az éjszakán történt. Előreláthatóan 3 hét múlva fejeződik be a per.