Azonosították a lezuhant Airbus 11 utasát

Vágólapra másolva!
Öt brazil férfi, öt brazil nő és egy más állampolgárságú férfi holttestét azonosították a június 1-én lezuhant Air France-gép utasai közül. Az áldozatok nevét a családok kérésére nem hozták nyilvánosságra. A fekete dobozt továbbra sem találják az óceánban.
Vágólapra másolva!

Eddig 11 ember személyazonosságát állapították meg a törvényszéki orvosok a június 1-re virradóra az Atlanti-óceánba zuhant Air France repülőgépen meghalt áldozatok közül. A vasárnapi adatok szerint öt brazil férfi, öt brazil nő, valamint egy nem brazil férfi holttestét tudták azonosítani, akinek állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra.

Az áldozatok személyazonosságukat fogazatuk, ujjlenyomatuk és DNS-vizsgálatok alapján állapították meg. A keresőalakulatok szerdáig ötven tetemet emeltek ki a tengerből. Az áldozatok azonosítását az észak-brazíliai Recifében végzik. A hozzátartozók kérésére nem közölték az áldozatok nevét.

A francia légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó Airbus A330 típusú gépe, a fedélzetén 228 emberrel, köztük négy magyar állampolgárral és egy szlovákiai magyarral, a végzetes éjszakán viharzónába került, majd eltűnt a radarképernyőkről.

A keresőalakulatok a gép több roncsdarabjára, valamint az utasok néhány poggyászára bukkantak. A pilótafülkében elhangzottakat, a repülési információkat, valamint a repülőgép technikai adatait rögzítő fekete dobozt, amely egyértelmű választ tudna adni a gép katasztrófájának az okára, azonban mindeddig nem találták meg. A szerkezet elvileg elektromos jelzéseket bocsát ki magából, de ezek csak két kilométeren belül foghatóak, és valószínűleg az Airbus fekete doboza több ezer méter mélyen a tengerfenéken nyugszik.