Öten meghaltak az olaszországi viharokban

Vágólapra másolva!
Legalább öt ember életét vesztette a hétvégén Olaszországban a szélviharok és a heves esőzés miatt. Volt, akit egy aluljárón áthaladtában árasztott el a víz, két nő a hirtelen viharossá vált tengerbe fulladt bele.
Vágólapra másolva!

Az Olaszország déli részén fekvő Lecce városában olyan hirtelen árasztott el a víz vasárnap egy aluljárót, hogy egy 81 éves férfi, aki éppen át akart haladni nyitott sportkocsijával az aluljárón, benn rekedt és megfulladt. Puglia körzet Cavallino településén egy 63 éves nő fulladt meg vasárnap egy felvonóban. Amikor beszállt a liftbe egy lakóház alagsorában, nagy mennyiségű csapadékvíz zúdult le oda, a felvonó működésképtelenné vált, majd megtelt vízzel.

Két Olaszországban élő moldovai nő a viharos tengerbe fulladt Velence térségében. Fürdőző, bajba került gyermekeiket akarták partra segíteni a tengerből, amely hirtelen vált viharossá, és egy hullám elsodorta a két 35 éves nőt. A gyerekeknek sikerült saját erejükből partra jutniuk. Campo di Mare településen is volt egy halálos áldozat: egy szélörvény nekicsapott egy háznak szombaton egy sárkányrepülőt.

A toscanai Elba szigete közelében eltűnt egy turistahajó kapitánya. Annyit tudnak róla, hogy elszabadult hajójáról a viharban egy mentőcsónak, azt próbálta visszahozni a hullámok közül.

Egy nápolyi zivatar nyomán 80 segélyhívás érkezett a tűzoltókhoz, mert a lezúdult víz elárasztott számos pincét, házat. A Rómához közeli Cerveteriben tetőket rongált meg, tépett le a szélvihar. Több utat járhatatlanná tettek a vihartól ledöntött fák. Rómában és környékén jelentős késések voltak vasárnap a vasúti közlekedésben egy felhőszakadás miatt.