Kártérítési előleget kapnak az Airbus-áldozatok rokonai

Vágólapra másolva!
Az Air France légitársaság 17 500 dollár - azaz nagyjából 3,5 millió forint - kárpótlási előleget fizet a Június 1-jén az Atlanti-óceánba zuhant gépen életüket vesztett utasok hozzátartozóinak. Közben tovább vizsgálják a baleset okait.
Vágólapra másolva!

Megkezdik a kártérítés kifizetését a június 1-jén lezuhant Air France gépen életüket vesztett utasok családjainak. A légitársaság biztosítói felkeresik a 32 országból jött 228 áldozat családjait, ám ez a hiányzó adatok miatt nem mindig egyszerű. Az áldozatok rokonai 17 500 dollár - körülbelül 24,400 euró - kárpótlási előleget kapnak, és a társaság megemlékezést tart majd az elhunytak tiszteletére - mondta pénteken Pierre-Henri Gourgeon, az Air France vezérigazgatója. Az összegek kifizetése nem kötelesség, hanem egy részvétteli gesztus - tette hozzá.

A gépen négy magyar állampolgár, és egy szlovákiai magyar is utazott. Nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget, még mindig folyik a kutatás törmelékek, holttestek és a gép fekete doboza után, ami választ adhatna a balesettel kapcsolatos kérdésekre. A szakértők azt feltételezik, hogy a repülőgép még a levegőben darabokra hullott. A brazil védelmi miniszter korábban azt jelentette be, hogy kizárják a terrorcselekményt.