9 millió etiópiai maradhat étel nélkül őszig

Vágólapra másolva!
Meg kell felezni az élelmiszersegélyek fejadagjait Etiópiában, mivel az ENSZ nem tud elég élelmiszer-szállítmányt juttatni az országba - állítja a BBC. Az ENSZ szerint ha a júniusi segélyeket kiosztják, szeptemberig nem tudnak újból ételt osztani, pedig aratás csak 3 hónap múlva lesz.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ szóvivője szerint humanitárius katasztrófa fenyeget Etiópiában, mert több mint 9 millió, elelmiszersegélyektől függő etiópiai ellátása került veszélybe - írja a BBC. A probléma oka, hogy Etiópiát egy határvita miatt Eritrea elzárta az ottani kikötőktől, Djibouti pedig nagyon zsúfolt, így nem jutnak el a segélyek az országba.

A következő aratásig hátralévő 3 hónapot főleg a szoptató anyák, a gyerekek és a menekültek fogják megszenvedni. A tavaly júliusban kétharmadára csökkentett ételadagokat most meg kell felezni - mondta a BBC-nek Barry Came, az ENSZ élelmezésügyi programjának szóvivője.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az etiópiai kormány előnyben részesíti a műtrágya behozatalát, mert abban reménykedik, hogy így növelni tudja a következő aratáskor a hozamot. Az ENSZ-segélyek szállítását viszont az engedélyek visszatartásával hátráltatja.

A segélyszervezet a júniusi teljes ételadagok kiosztása után szeptember-októberig nem tud további segítséget nyújtani - írja a BBC.